Păpădia – beneficii și remedii

Planta este insa clasificata, oficial undeva la limita intre plantele benefice si daunatoare si face parte din clasa dicotiledonatelor, iar in timp ce unii gradinari cauta sa ii vina de hac, medicina naturista o exploateaza si o lauda. Papadia face o combinatie excelenta cu zonele de gazon, este nelipsita in zonele cu iarba spontana si trebuie admirata pentru rezistenta, ambitia si strategia ei de a prolifera.

Oricum primavara papadia este admirata si infumuseteaza gradinile mai ales cele rustice si zonele lasate in grija naturii. Oficial papadia este o buruiana, dar primavara cucereste ochii si sufletul, iar aspectul sau placut si culoarea aprinsa o salveaza.

Cute little brown bear cub playing on a lawn among dandelions


Papadia
 face parte din flora spontana, este una din primele surse de hrana ale albinelor, primavara si iubita pentru beneficiile ei ca planta medicinala. Creste spontan in orice zona, din zona litorala, pana pe crestele muntilor, dar prefera zonele insorite sau partial umbrite, fiind abundenta in zona de campie, de deal si submontana.

Papadia a fost mentionata ca și medicament in lucrarile medicilor arabe din secolele X și XI, care vorbeau despre ea ca despre un soi de andive, cu denumirea de Taraxcacon. In Tara Galilor este mentionata in scrieri medicale ce dateaza din secolul XIII. In antichidate, radacinile si frunzele de papadie erau folosite pentru a trata afectiunile ficatului.

Nativii americani fierbeau planta si beau continutul pentru a trata bolile de rinichi, hematoamele, boli de piele, arsurile si deranjamentele stomacului. Chinezii foloseaua papadia pentru tratarea problemelor stomacale, apendicita, precum si pentru probleme ale sanilor, cum ar fi inflamatiile sau lipsa laptelui. In Europa era folosita pentru tratarea febrei, problemelor oculare, diabet si diaree.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0